Щоб амністія капіталу справді запрацювала, «Голос» зареєстрував свій законопроєкт, — Кіра Рудик

Щоб амністія капіталу справді запрацювала, «Голос» зареєстрував свій законопроєкт, — Кіра Рудик

Президентський законопроєкт про амністію капіталів, як і попередні президентські законопроєкти, не виконає поставлену перед ним задачу. Саме тому депутати «Голосу» вже подали та зареєстрували у парламенті альтернативний законопроєкт №5154-1.

Про це заявила лідерка партії «Голос» Кіра Рудик під час прямого ефіру на радіо НВ.

Проєкт закону «Голосу» передбачає можливість повернути в Україну кошти, виведені в офшори, сплативши податок за пільговою ставкою.

Також законопроєкт №5154-1 робить неможливою амністію капіталу для кримінального бізнесу та чиновників-корупціонерів. Вони не зможуть легалізувати незаконно зароблені гроші.

Пряма мова

Кіри Рудик, голова партії «Голос», народна депутатка України:

— Ми презентували в парламенті Економічний план «Голосу» на 2021 рік, який передбачає три основні кроки: мораторій на перевірки бізнесу на час карантину, зниження податкового навантаження на фонд оплати праці. Але перш за все це — амністія капіталу.

Про це вже говорять давно, і нарешті це потрібно зробити. Невдовзі розпочне свою діяльність Бюро економічної безпеки, яке буде розслідувати зокрема і справи, пов’язані зі спробами бізнесу оптимізувати оподаткування за допомогою офшорів. Тому закон про амністію капіталів — перш за все в інтересах українського бізнесу.

Законопроєкт від «Голосу» також відповідає на питання: яким чином повернути кошти з-за кордону, а головне — яким чином їх розподіляти. Перший напрямок — це, звичайно, поповнення Пенсійного фонду. Ми всі розуміємо, який там дефіцит. Але друге, про що не потрібно забувати, це поповнення екологічного фонду.

Презентацію Національного плану «Голосу» ми розпочали із Коростишева. І я розповідала про Національний план з безпеки, і про технологізацію економіки, і про судову реформу. Але одна людина підняла руку і сказала, що у Коростишеві є дві проблеми: перша — немає гарячої води, а друга — немає чистої питної води.

Екологія — це одна з головних проблем в регіонах. І тому питання екології потрібно сьогодні ставити в першу трійку пріоритетів, наряду з судовою реформою та національною безпекою.

Підписуйся на нашi

ще новини