«Щоб ані кроку вперед»: перемовини з Путіним мають відбутися за участі колективного Заходу, — Кіра Рудик

«Щоб ані кроку вперед»: перемовини з Путіним мають відбутися за участі колективного Заходу, — Кіра Рудик

Джозеф Байден та Путін двічі говорили про Україну у грудні 2021 року. Продовжилися перемовини між зовнішньополітичними відомствами США, РФ і НАТО. Однак в ОП навіть думки не було про те, що варто було би взяти ініціативу на себе. Вочевидь, там інтенсивно готувалися до відпочинку Зеленського у Буковелі. Можна констатувати, що команда влади має запізнілу реакцію на геополітичні зміни. Таку думку висловила голова партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

«Складається враження, що президент не знає, що йому робити. Бо нещодавно він заявляв, що виступає за особисту зустріч з Путіним, а тепер каже про формат за участі трьох країн. Вочевидь, вже завтра може бути ще інша позиція. Але абсолютно точно не можна допустити перемовин України сам на сам з Росією. Наша позиція буде надзвичайно слабкою і навряд чи ми зможемо щось у ній виграти.

Ідеальні перемовини — це стіл, з одного боку якого сидить Путін, а з іншого — представники всього цивілізованого світу», — підкреслила Кіра Рудик.

Партія «Голос» неодноразово заявляла, що з боку демократичного світу обов'язково має бути і Україна. А також Сполучені Штати, Великобританія, Німеччина, Туреччина, Польща. Це той формат, коли Путін буде змушений йти на поступки й відмовитись від своїх схиблених планів, вважає народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини