Щоб бути рівноправним партнером, світові треба показувати не «план-фікцію», а стратегію і результати, — Кіра Рудик

Щоб бути рівноправним партнером, світові треба показувати не «план-фікцію», а стратегію і результати, — Кіра Рудик

Формат, в якому зараз намагаються вирішити питання припинення війни на Донбасі, не працює. Треба залучати додаткових міжнародних партнерів і розробляти нові формати. А для цього потрібно виконувати одну «неприємну» річ — щоденну роботу. Наші дипломати мають працювати у всіх напрямках на основі єдиної стратегії, впевнена лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Давайте подивимося, що відбувалося останні півроку. Перше, влада каже: «хотілося б, щоб долучилися Сполучені Штати до перемовин, щоб вони підтримали тиск на Росію». Президент Зеленський їде до Сполучених Штатів. І що він там показує від імені нашої держави? План трансформації України, який передбачає інвестиції в 277 мільярдів доларів.

Це план, якого ніхто в Україні не бачив. Ми надсилали запити, щоб прочитати, що ж президент країни привіз до Сполучених Штатів, він же представляв всю країну, хотів показати, як ми будемо розвиватися. Це план-фікція, влада, по суті, привезла «фількину грамоту» в Сполучені Штати, і результатів цього, по-перше, немає, а, по-друге, ми показали себе в абсолютно неприглядному вигляді», — наголосила Кіра Рудик.

Який результат можна очікувати, якщо президент приїжджає до одного з найважливіших стратегічних партнерів з планом, який зроблено «на колінці», і ми це не бачили взагалі, обурюється народна депутатка.

У нашої влади є ключова системна проблема — відсутність стратегії. Відсутність плану для розвитку держави, відсутність плану, що ми будемо робити з енергетичною безпекою і, звичайно, відсутність будь-якого плану і стратегії, яким чином закінчувати війну.

Підписуйся на нашi

ще новини