Щоб полегшити біль: «Голос» реєструє законопроєкт про медичний канабіс

Щоб полегшити біль: «Голос» реєструє законопроєкт про медичний канабіс

Коротко: Мільйони важкохворих українців зможуть отримати доступ до медичного канабісу, щоби полегшити страждання та перебіг хвороб. Законопроєкт про регулювання конопель у медичних цілях подала на реєстрацію народна депутатка «Голосу» Ольга Стефанишина.

Докладно: Наразі понад 2 мільйони українців з хронічним болем, онкологічними захворюваннями та епілепсією потребують ліків на основі канабісу, які допомагають полегшити біль, налагодити сон і зменшити судоми.

Законопроєкт «Голосу» дасть пацієнтам доступ до безпечного лікування медичними коноплями за рецептом лікаря, а також спростить наукові дослідження у цій галузі.

Медичний канабіс допоможе онкохворим і паліативним хворим, тисячам дітей з епілепсією, пацієнтам із депресією та тривожними станами, військовим з посттравматичним синдромом, людям з хворобами Альцгеймера, Паркінсона, розсіяним склерозом та псоріазом.

У медичних цілях коноплі використовують вже у понад 50 країнах світу, зокрема Франції, Канаді та Швейцарії.

Пряма мова Ольги Стефанишиної, народної депутатки партії «Голос», членкині комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування:

— Цей законопроєкт ми присвятимо маленькій дівчинці з Києва, яка страждає від рідкісної форми епілепсії. У неї важкі та довгі напади надзвичайно болісних судом, які практично неможливо лікувати традиційними препаратами. За її життя батьки борються вже три роки: вони привозять потрібні ліки з-за кордону. Софійка потребує ліків на основі медичних конопель, і саме вона стане символом прийняття цього закону. Тому альтернативна назва цього закону — «Закон для Софійки».

Єдина «проблема» медичного канабісу — відсутнє належне нормативне регулювання в Україні, а причина цього — нерозуміння необхідності та низка міфів навколо цього закону. І вирішення цієї проблеми — це якраз пряма відповідальність українського парламенту.

Я закликаю усіх народних депутатів підтримати законопроєкт, який якісно змінить підхід до лікування численних хвороб, зробить безпечне знеболювальне доступним важкохворим українцям за рецептом лікаря!

Підписуйся на нашi

ще новини