Щоб Україну сприймали як надійного союзника, вона має робити свою домашню роботу, — Кіра Рудик

Щоб Україну сприймали як надійного союзника, вона має робити свою домашню роботу, — Кіра Рудик

Цієї середи Верховна Рада України буде голосувати постанову про невизнання майбутніх виборів до Держдуми в українському окупованому Криму, запланованих на 19 вересня цього року. Зараз, на превеликий жаль, Україна фактично нічого не може зробити з тим, що Росія видає російські паспорти на українських окупованих територіях. Про це заявила лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Ми можемо вирішити цю проблему разом із питанням політичних в'язнів, поверненням Криму та інших тільки одним шляхом: ми маємо закінчити війну з Росією як переможці. Яким чином це зробити? Ми маємо ставати сильнішими завдяки системним реформам та отримувати підтримку наших міжнародних партнерів», — сказала парламентарка.

Вона підняла питання про те, яким чином зробити так, щоб інші країни підтримували Україну.

«Парламентські сили прагнуть цього, МЗС докладає багато зусиль. Уся наша робота спрямована на те, щоб отримувати більше міжнародної підтримки. Але хто отримує таку підтримку? Ті, хто виконують перш за все свої обіцянки — країни, що дотримуються свого слова. Хто пообіцяв зробити певний перелік реформ і їх повністю реалізував. Той, хто витрачає фінансову допомогу саме на те, на що її отримував. Той, хто сказав, що буде співпрацювати з Міжнародним валютним фондом і чесно співпрацює», — підкреслила Кіра Рудик.

На думку лідерки «Голосу», міжнародну підтримку може отримувати країна, у якій влада може виконувати свої обіцянки. Україна наразі – протилежність цьому, оскільки до влади є величезна кількість запитань.

«Пройшло більше трьох місяців з моменту зустрічі пана Зеленського з держсекретарем США Блінкеним. Чи змінився перелік запитань США до України за цей час? Ні, не змінився. Ми почули ті ж самі питання під час візиту президента України до США. Питання про боротьбу з корупцією, про судову систему, про реформу СБУ. Чи влада виконала свої обіцянки? Ні, не виконала. Тому перш за все ми маємо робити свою роботу, щоб інші країни нас сприймали як надійного союзника», — підсумувала Кіра Рудик.

Підписуйся на нашi

ще новини