Щоб утримувати фокус уваги на Україні у світі, роботу українських дипломатів потрібно посилити в рази, — Кіра Рудик

Щоб утримувати фокус уваги на Україні у світі, роботу українських дипломатів потрібно посилити в рази, — Кіра Рудик

Ситуація зі збереженням уваги на Україні у світі змінюється. Але це природні процеси, і щоб запобігти зміщенню фокусу, потрібно посилити в рази роботу українських дипломатів на міжнародних майданчиках. На цьому наполягає народна депутатка України, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Це повʼязано не тільки з ситуацією в Ізраїлі чи прийдешніми виборами. Щось подібне було очікуване. У нас зараз як у країни є тільки один наратив: допоможіть нам виграти війну, подивіться, що росія з нами робить. Однак робота на міжнародних напрямках передбачає і розширення тез, і пропрацювання конкретних напрямків по конкретних країнах. Цього в нас поки, на жаль, недостатньо», — констатує народна депутатка.

За словами Кіри Рудик, необхідно забезпечити і роботу з кожною країною окремо, і постійну присутність представників України на всіх міжнародних майданчиках.

«Ми маємо в кілька разів посилити нашу присутність на всіх міжнародних майданчиках. Зробити так, щоб на кожній зустрічі, де навіть побічно обговорюється Україна, наші представники мали можливість наголошувати на важливості того, чого потребує наша держава», — акцентує лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини