Щоб виправити помилки влади, «Голос» обговорить з бізнесом допомогу під час локдауну

Щоб виправити помилки влади, «Голос» обговорить з бізнесом допомогу під час локдауну

В умовах чергових жорстких обмежень бізнесу знову потрібна допомога від держави. Але не всі підприємці та працівники, які потребують допомоги, можуть її отримати через недосконалу систему виплат за основним КВЕДом.

«Голос» пропонує виправити помилки влади. Законопроєкт «Голосу» №5346 дозволить отримати 8 тисяч гривень допомоги не лише за основним, але за першими п'ятьма КВЕДами.

«Голос» також проведе круглий стіл з бізнес-асоціаціями та підприємцями, щоб обговорити запропоновану ініціативу, а також почути потреби та додаткові пропозиції бізнесу для підтримки на час локдауну.

Пряма мова

Ярослав Железняк, голова фракції «Голосу» у Верховній Раді:

— З 19 квітня підприємці знову зможуть надсилати заявки, щоб отримати 8 тисяч державної допомоги, але вже зараз повідомляють про проблеми. Наприклад, власник кафе в Одесі не може отримати допомогу, бо основний КВЕД стосується оптової торгівлі продуктами. А власниця бренду сумок зі Львова втратила можливість продавати свої вироби у зачинених магазинах, але не отримає допомогу через те, що основним вказаний не КВЕД роздрібної торгівлі, а дизайнерських послуг.

Коли держава видавала 8 тисяч гривень під час січневого локдауну, 60% підприємців, які не змогли отримати ці гроші, отримали відмову саме через невідповідність підприємства КВЕДам, за якими виплачувалася ця допомога.

Зараз влада припускається тієї ж помилки, бо право на допомогу мають лише підприємці, у яких з визначеним урядом переліком співпадає лише основний КВЕД.

«Голос» розуміє, як важливо підтримати бізнес, який виживає під час обмежень. Після реєстрації нашого законопроєкту №5346 про підтримку бізнесу до «Голосу» звернулися і бізнес-асоціації, і підприємці з регіональних осередків зі своїми кейсами.

Саме тому на наступному тижні ми проведемо круглий стіл з представниками бізнесу: обговоримо нашу пропозицію розширити змогу отримувати допомогу за першими п’ятьма КВЕДами та інші кроки, які б допомогли бізнесу під час третього локдауну.

Підписуйся на нашi

ще новини