Школи без укриттів не відкриються, — Зоя Ярош про правила безпеки в навчальних закладах Києва

Школи без укриттів не відкриються, — Зоя Ярош про правила безпеки в навчальних закладах Києва

Київ готується до нового навчального року і намагається забезпечити очну форму навчання. Школи обстежують, приводять до ладу укриття і формують правила безпеки для дітей. Про це розповіла депутатка Київради від партії «Голос» Зоя Ярош.

«Вже 70% шкіл обстежені і там, де є укриття, їх обладнають відповідно до вимог ДСНС та почнуть навчання. Там, де немає укриття в самій будівлі школи чи поблизу, навчання не буде, вони не відкриються. Крім того, в школі не може перебувати більше дітей і вчителів, ніж може вмістити укриття — тоді роботу організують у дві зміни. Якщо батьки хочуть, щоб дитина навчалась онлайн, вони мають заповнити відповідну заяву в тому навчальному закладі, де їх дитина вчиться», — розʼяснила правила представниця «Голосу».

Стосовно рішення зупиняти громадський транспорт Києва під час повітряних тривог, то його, на думку Зої Ярош, слід доопрацювати.

«Рішення зупиняти громадський транспорт під час повітряної тривоги ухвалила Рада оборони Києва. Як на мене, воно неідеальне і можливо в майбутньому буде змінене. Справді, не всі кияни повністю дотримуються правил безпеки під час повітряної тривоги, але ситуації можуть бути різними: людина повертається додому впритул до комендантської години чи з 1 вересня діти їздитимуть в школи і можуть не знати всіх укриттів. Місто має забезпечити людей достатньою кількістю укриттів, доносити інформацію про правила безпеки і забезпечити можливість дістатись потрібного місця», — підкреслила депутатка Київради.

Підписуйся на нашi

ще новини