Швидке озброєння Європи запобігатиме ризикам нових воєнних конфліктів на континенті, —  Кіра Рудик

Швидке озброєння Європи запобігатиме ризикам нових воєнних конфліктів на континенті, — Кіра Рудик

Європа має якнайшвидше поставити безпекові потреби в пріоритет і збільшувати військове виробництво і не сподіватись на допомогу від США. Саме це убезпечить континент від масштабних конфліктів і потенційної світової війни. Так вважає народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Проблема в тому, щоб розвернути цей великий корабель під назвою «Європа» в напрямку розуміння реальної загрози від рф і конкретних кроків запобігання цій загрозі. Зараз Європу трохи хитає через вибори, через прихід до влади крайніх правих і лівих політсил, через зміни урядів у великих країнах.

Саме тому європейським урядам достатньо важко переконувати своїх громадян, що треба збільшувати витрати на озброєння, а не якісь соціальні потреби. Це буде складна історія, але від того наскільки швидко європейські громадяни зможуть переключитись на безпекові потреби, залежить чи буде нова Світова війна чи ні», — пояснює лідерка «Голосу».

На жаль, в цьому напрямку диктаторські режими набагато швидші і результативніші. Але це не означає, що в демократії немає шансу.

«Поки Європа тільки обговорює збільшення витрат на оборону, Китай, Іран, КНДР та рф в прямому сенсі штампують ракети, дрони, зброю. І в них немає дискусій про те, доцільно це чи не доцільно, в них є план, який виконується.

Сподіваюсь, що зрештою наші партнери зможуть ухвалювати рішення, які сприятимуть посиленню безпеки Європи і робитимуть її не настільки залежною від США», — наголошує народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини