Швидкість реабілітації нашої енергосистеми буквально вражає наших партнерів, — Інна Совсун

Швидкість реабілітації нашої енергосистеми буквально вражає наших партнерів, — Інна Совсун

Українська енергосистема вважається найбільш ушкодженою у світі, але продовжує дивувати відновленням усіх, а надто представників Заходу. Про це повідомила народна депутатка від «Голосу», членкиня комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Інна Совсун.

«Коли я спілкуюсь з іноземцями, з фахівцями у сфері енергетики, вони всі переживають за одне: якщо росія з Європою почне так само воювати, їх енергосистеми цього просто не витримають і буде повний блекаут. Наша енергетична система хоч трошки намагається витягувати, однак відключення будуть і, очевидно, будуть ще важчими», — констатує народна депутатка.

При цьому нас має дивувати не кількість відключень електрики, а те, що після усіх атак і уражень від росії, енергія досі є.

«Ушкодження, які українська енергосистема пережила за квітень-травень цього року, були дуже суттєвими. Потім одна з наймасованіших атак в кінці серпня. І те, що після цього у нас все ще є електроенергія хоч якісь години є дивним, а не те, що в нас відключення. Судячи з масштабів ушкоджень, я не знаю, чи хоч одна європейська енергетична система витримала би такий рівень шкоди», — підкреслює політикиня.

Підписуйся на нашi

ще новини