Система контролю виконання санкцій та чіткі механізми покарання за їх обхід мають стати пріоритетом у стримуванні агресора, — Андрій Осадчук

Система контролю виконання санкцій та чіткі механізми покарання за їх обхід мають стати пріоритетом у стримуванні агресора, — Андрій Осадчук

Поки не буде системи контролю виконання санкцій, всі запроваджені проти рф пакети економічних обмежень мають примарне, іноді декларативне значення. На цьому наголошує народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«З весни цього року на закритих зустрічах з партнерами ми казали, що треба не просто запроваджувати санкції, а й забезпечити покарання за їх обхід. Бо санкції потрібні не на папері, не для політичних заяв, а в реальному економічному житті — щоб рф не мала доступу до технологій і не могла заробляти гроші для фінансування війни. І нарешті в 12-му пакеті окрема увага приділена саме боротьбі з обходом економічних обмежень, що є критично важливим», — підкреслює народний депутат.

За словами Андрія Осадчука, на жаль, росія навчилась обходити економічні обмеження і не без досвіду Ірану.

«Очевидно, що рф адаптувалась до санкцій і шкода від них не така, як очікувалось. Очевидно, що впровадження всіх чинних обмежень відбувалось дуже довго і дуже поступово, і давало час та можливість придумувати обхідні шляхи агресору. При цьому ми бачимо, що росія підвищила рівень співпраці з Іраном на всіх рівнях і, на мою думку, вони вчились в Тегерана, як обходити санкції. Вільному світу потрібно жорстко на це реагувати», — констатує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини