Ситуація на Півдні напружена, для активного наступу потрібно більше зброї, — Роман Костенко

Ситуація на Півдні напружена, для активного наступу потрібно більше зброї, — Роман Костенко

Сили оборони України тримають свої позиції на Півдні, там йдуть важкі бої, переважно позиційні. Про потужний наступ говорити зарано, адже потрібно більше зброї. Так коментує поточну ситуацію захисник Півдня, народний депутат «Голосу» Роман Костенко.

«Попри те, що хтось розповідає, що ми завтра візьмемо Херсон, ситуація напружена. Йдуть важкі бої, як правило, позиційні і локальні на лінії зіткнення. Поки ніяких масштабних наступальних операцій не відбувається, тривають бої за зайняття кращих позицій», – наголошує захисник Півдня.

За словами Романа Костенка, наступальні операції потребують більшої кількості зброї, зокрема і високоточної далекобійної артилерії.

«Зброя від західних партнерів підходить, але для активних наступальних дій її потрібно більше. Зараз нам вистачає засобів для стримування противника або для оперативних операцій. Звичайно, HIMARS допомагають: після того, як ми вибили ворога на деяких напрямках, щільність вогню сутєєво знизилась і ми навіть перехопили ініціативу. У межах лендлізу партнери будуть визначатися, яку зброю нам надавати і це буде залежати від багатьох факторів і в тому числі ситуації в світі», – пояснює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини