Ситуація з Окружним адмінсудом Києва вимагає від президента жорстких дій

Ситуація з Окружним адмінсудом Києва вимагає від президента жорстких дій

Оприлюднення розмов суддів Окружного адміністративного суду Києва та виявлені факти можливого незаконного втручання суду в діяльність інших органів влади вимагають від президента Володимира Зеленського невідкладних дій, що доведуть його готовність відмовитись від «ручної» судової системи і по-справжньому перезавантажити судову реформу.

Партія «Голос» вважає, що зволікання з боку влади створює умови для уникнення відповідальності фігурантами розслідувань і може свідчити про намір зберегти «кишенькові» суди.

Щоб довести задекларований перед виборами намір оновити судову систему, закликаємо президента Володимира Зеленського публічно викласти свою позицію, сприяти притягненню фігурантів справи до відповідальності, гарантувати незалежне розслідування кримінальних проваджень щодо фактів саботажу судової реформи та пов'язаних корупційних схем, а також вжити заходів для зупинення проведення конкурсу на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів від Уповноваженої Верховної Ради з прав людини.

Остання сама є фігуранткою розслідування і має бути звільнена з посади парламентом. Призначені під тиском представники Уповноваженої ВР з прав людини у ВККС повинні бути відкликані, а винесені під тиском накази про звільнення членів ВККС — скасовані.

Ми закликаємо Генеральну прокуратуру оперативно розглянути питання оголошення підозри голові й суддям ОАСК та іншим фігурантам розслідуваних злочинів.

Ці кроки продемонструють готовність до справжніх змін, у тому числі і в судовій гілці влади, за які проголосували українці на президентських та парламентських виборах.

Підписуйся на нашi

ще новини