Сьогодні три партії фактично рейдернули Львівську міську раду, — Роман Лозинський

Сьогодні три партії фактично рейдернули Львівську міську раду, — Роман Лозинський

«Голос» вимагає провести погоджувальну раду за участі представників усіх фракцій Львівської міськради. Проведення сьогоднішньої сесії без новообраних депутатів двох партії «Голосу» та «Самопомочі», голосування руками, без електронної системи — це ганебна і недостойна поведінка нових депутатів міської ради Львова.

Сьогодні депутати фракцій «Європейської солідарності», «Варти» та «Свободи» спробували почати роботу нової Львівської міської ради з відвертих порушень.

Розмови про європейські цінності та заклики про патріотизм залишилися у минулому під час передвиборчої кампанії. У реальності — Львів отримав порушення закону та бажання окремих політичних сил сформувати більшість, яка працюватиме на інтереси місцевих князьків та своїх бенефіціарів.

Пряма мова Романа Лозинського, депутата фракції «Голосу» у Верховній Раді:

— Сьогодні «Європейська солідарність» разом зі «Свободою» і «Вартою» фактично рейдернули Львівську міську раду. Провели засідання без частини новообраних депутатів, яких навіть офіційно не повідомили про засідання, які дізналися про нього зі ЗМІ у переддень. Голосували стоячи і руками, як під час ганебного голосування за диктаторські закони у парламенті 16 січня 2014 року.

Такий початок роботи міської ради — це приклад недемократичного управління містом, вияв неповаги до виборців. «Голос» вимагає прозорості у прийнятті рішень. Львів’яни делегували депутатам міської ради і новообраному міському голові, обов’язки управляти містом. Те, що відбувається сьогодні, — це маніпуляції на свою користь окремих політсил.

Можна не підтримувати обраного мера, але львів'яни зробили свій вибір. Сьогоднішнє засідання Львівської міськради не має нічого спільного з демократією і правом громади на місцеве самоврядування.

Підписуйся на нашi

ще новини