Співпраця з товарними ринками ЄС — питання виживання для України, — Андрій Осадчук

Співпраця з товарними ринками ЄС — питання виживання для України, — Андрій Осадчук

Вступ до Європейського Союзу для України важливий не лише як політичний процес, а й запорука економічного відновлення. ЄС — це ще й величезний товарний ринок, з яким потрібно максимально розвивати економічну співпрацю. На цьому наполягає заступник голови партії «Голос», перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

«Для нас критично важливо максимально розширяти економічні стосунки з Європейським союзом, як з величезним товарним ринком, який знаходиться прямо у нас під боком. ЄС — це політично-економічне обʼєднання, а для України зараз розвиток нашої економічної спроможності є питанням нашого виживання взагалі», — переконаний народний депутат.

Економічні втрати внаслідок широкомасштабного рашистського вторгнення вже драматичні і надзвичайно тяжкі, і ми вже зараз маємо щоденно працювати на відновлення і пошуку шляхів зростання нашої економіки. В довгостроковій перспективі абсолютно наївно розраховувати на безкінечну допомогу Заходу, ми маємо самі заробляти і створювати додаткову вартість з максимальним залученням можливостей, які надає європейський економічний простір.

«За останні 3 місяці закрилося ледь не 50% малих і середніх бізнесів, близько мільйона людей втратили роботу. Тому будь-яке усунення барʼєрів на шляху економічної співпраці з ЄС для нас є критичним питанням виживання. Ми не можемо покладатися тільки на західну допомогу, ми не можемо розраховувати на те, що ми будемо утриманцями Заходу в наступні роки. Нам треба максимально відновлювати виробництво і максимально розвивати співпрацю з товарними ринками Європи», — акцентує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини