Справи Гандзюк та Стерненка: Офіс генерального прокурора має припинити ігнорування нападів на активістів, – Соломія Бобровська

Справи Гандзюк та Стерненка: Офіс генерального прокурора має припинити ігнорування нападів на активістів, – Соломія Бобровська

Тимчасова спеціальна комісія щодо справ нападів на громадських активістів в Україні почне збирати свідчення посадових осіб. Оскільки генпрокурор Ірина Венедіктова сьогодні не прийшла на засідання ТСК, «Голос» разом із колегами по парламенту запрошує її завтра відвідати комісію у стінах Верховної Ради. Також народні депутати чекають на засіданні представників Служби безпеки України та прокурорів у справах Катерини Гандзюк і Сергія Стерненка. Досить уникати публічності у цих справах та ігнорувати перетворення України на поліцейську державу.

Про це сьогодні на засіданні ТСК заявила народна депутатка Соломія Бобровська.

Пряма мова Соломії Бобровської, народної депутатки фракції «Голосу», секретарки комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва:

– Ми бачимо, що новий Офіс генпрокурора уникає публічності у справах активістів. Це парадоксально, бо активісти публічності не уникають – і саме тому часто страждають через це. Залякування, побиття, вбивства активістів стаються чи не щотижня.

Лише годину тому тут неподалік, під стінами Кабміну, поліція перешкоджала діяльності журналіста і активіста Богдана Кутєпова, зламала йому техніку. Яких ще знаків не вистачає, що у нас розгортається поліцейська держава?

Попередній генпрокурор Рябошапка був на 100% людиною президента, як казав сам президент. Пане Зеленський, а наскільки вашою людиною є генпрокурор Венедіктова? Сьогодні на ТСК вона не прийшла, бо нібито ми не можемо забезпечити їй безпеку. Це народні депутати мали б робити? Завтра наша ТСК збереться ще раз в стінах Ради о 17 годині і ми чекаємо генпрокурора і голосу Служби безпеки. А також керівників групи прокурорів у справах Катерини Гандзюк та Сергія Стерненка.

Ми вперше застосуємо інструмент збору свідчень посадових осіб. Також наша комісія направляє листа до президента про потребу якнайскорішої зустрічі з ним. Якщо команда президента не доносить йому інформацію, то це готові зробити я та мої колеги, народні депутати.

Підписуйся на нашi

ще новини