Спроби відсторонити Ярослава Железняка з посади голови фракції «Голос» не мають юридичної сили

Спроби відсторонити Ярослава Железняка з посади голови фракції «Голос» не мають юридичної сили

Сьогодні головуючий на пленарному засіданні Верховної Ради Руслан Стефанчук оголосив лист окремих народних депутатів, які були виключені з рядів політичної партії «Голос». Цей лист не має жодної юридичної сили, є грубим порушенням законодавства і спрямована виключно на відволікання уваги від ганебних рішень депутатів так званої групи «Справедливість».

Згідно з положенням про депутатську фракцію політичної партії «Голос» у Верховній Раді дев’ятого скликання, рішення про висловлення недовіри голові фракції приймається не менше ніж ⅔ голосів від складу фракції, що становить 14 голосів народних депутатів. Ані фракція «Голос» у парламенті, ані Політрада партії не ухвалювала рішення про висловлення недовіри та звільнення Железняка з посади голови фракції. Ярослав Железняк залишається головою фракції у Верховній Раді, а заступником голови фракції — Роман Костенко.

На відміну від так званої групи «Справедливість», «Голос» суворо дотримується правил і положення про фракцію, а також закону «Про регламент Верховної Ради України» та закону «Про статус депутатів Верховної Ради».

Ні Офіс президента, ні голова Верховної Ради не мають права втручатись у справи конкретної партії і фракції у парламенті, тим більше призначати чи відкликати голову фракції на власний розсуд через спікера парламенту.

Ми йшли у Верховну Раду не порушувати закони, а відстоювати їх. Натомість так звана «Справедливість» в своєму підігруванні Офісу президента, забула задекларовані перед виборцями принципи. Їх не раз уже фіксували на отриманні фінансування на свої округи в обмін на голосування:

- підтримка грубого порушення Регламенту ВРУ монобільшістю;

- голосування за ганебний закон 5599 про узурпацію влади президентом;

- голосування за протиправне відсторонення, а потім і звільнення спікера ВР на догоду Офісу президента;

- умисне блокування розгляду «справи вагнеревців» та підігрування владі.

Тепер так звана «Справедливості» невдало виторговує посаду голови фракції «Голос». Це — порушення закону, за яке вони мають відповісти.

Підписуйся на нашi

ще новини