США зацікавлені у розвитку співпраці з Україною. Головне — тримати слово і не допускати комунікаційних дурниць, — Андрій Осадчук

США зацікавлені у розвитку співпраці з Україною. Головне — тримати слово і не допускати комунікаційних дурниць, — Андрій Осадчук

Інтерес США у співпраці з Україною досі залишається дуже високим. З нами готові говорити, нас готові слухати, чути і підтримувати. І в цьому контексті важливо максимально професійно працювати на міжнародній арені й уникати регулярних прецедентів, які би підривали довіру наших союзників. Таку думку висловив народний депутат фракції «Голос» Андрій Осадчук.

«У травні Київ приймав Ентоні Блінкена. 23 серпня на саміт «Кримської платформи» прибуде член кабінету Адміністрації Байдена, а 30 серпня відбудеться зустріч Володимира Зеленського з президентом США. Це все свідчить про надзвичайно високий рівень співпраці між нашими країнами та беззаперечну зацікавленість Штатів у співпраці з нашою державою. Нас неодноразово запевняли у відданості влади США курсу на забезпечення територіальної цілісності України і наголошували на необхідності проведення в нашій країні необхідних реформ», — зазначив Андрій Осадчук.

І нам як державі треба не тільки на словах, а й ділом демонструвати, що ми здатні бути надійним, послідовним і рівноправним союзником для США, додав нардеп. А для цього необхідно небагато: дотримуватися обіцянок, які уряд і президент давали народу України і нашим союзникам. Не імітувати, а реально проводити структурні реформи, впроваджувати стандарти і чітко дотримуватися курсу на членство в НАТО. Ми впевнені, що наші американські союзники в особі Адміністрації Байдена очікують від нас від нас тільки цього і не більше.

«Залишається сподіватися, що президент Зеленський це усвідомлює. Українська влада повинна виконати своє «домашнє завдання» перед візитом президента Володимира Зеленського в Білий дім 30 серпня. Наші американські союзники очікують, що високі стандарти корпоративного управління в «Нафтогазі» і незалежність Національного банку будуть відновлені. Вони очікують реальної боротьби з олігархами, а не тієї імітації, яку здійснює влада останнім часом. Від нас очікують реального прогресу в антикорупційній сфері, незалежності правоохоронної системи і в процесі перетворення СБУ на сучасну спецслужбу», — підкреслив Андрій Осадчук.

Підписуйся на нашi

ще новини