Стратегічна мета — замінити максимальну кількість людей на полі бою сучасними технологіями, адже це рятує життя, — Роман Костенко

Стратегічна мета — замінити максимальну кількість людей на полі бою сучасними технологіями, адже це рятує життя, — Роман Костенко

Поле бою буде змінюватись в сторону використання безпілотних платформ, адже у сучасній війні технології мають величезне значення, саме вони зберігають життя людей. Так вважає народний депутат «Голосу» секретар парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«Технології на війні мають велике значення і виграє той, хто вигадає щось нове. З моєї точки зору, переможе той, хто зможе прибрати людей з поля бою. Тобто, у кого бійців замінять дрони, роботи, хто нестиме менші втрати (а для нас це набагато важливіше, ніж для росіян, які не рахують особовий склад).

І зараз наше завдання замінити людей на полі бою, особливо мобілізованих. По-перше, професійними військовими, а по-друге — зробити так, щоб воювали безпілотні платформи, роботи, дрони. Люди мають брати участь тільки в ухваленні рішень», — пояснює народний депутат.

За словами Романа Костенка, перший крок тут — масове застосування дронів. І Україна вже має певні розробки.

«В першу чергу це — рої дронів, які будуть запрограмовані на конкретні цілі. Уявіть: є якісь позиції противника і з нашого боку злітає 100 чи 300 дронів, які кружляють над цими позиціями. Я впевнений, що найближчим часом це тестуватиметься на полі бою.

Та й у перспективі поле бою буде дедалі більше змінюватись в сторону безпілотних платформ», — резюмує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини