Суд задовольнив вимогу «Голосу» про перерахунок у Фастові

Суд задовольнив вимогу «Голосу» про перерахунок у Фастові

За позовом Київської обласної територіальної організації політичної партії «Голос» Київський окружний адміністративний суд зобов’язав Фастівську міську територіальну виборчу комісію провести перерахунок голосів, зокрема, через розбіжності у протоколах комісії.

Згідно наявних протоколів ДВК на виборах до Київської облради у межах територіального виборчого округу №9 «Голос» набрав щонайменше 224 голоси. Натомість в уточненому протоколі Фастівської міської ТВК, поданому до Київської обласної ТВК 6 листопада, у партії «Голос» відображено лише 47 голосів. По завершенню строків апеляційного оскарження, результати мають бути перераховані відповідно до рішення суду.

«Це не єдиний випадок на цих місцевих виборах у Київській області, коли ТВК гублять десятки, сотні чи навіть тисячі голосів. Зокрема, завдяки пильності членів обласної ТВК та кандидатів, виявили, що нам не нарахували щонайменше 183 голоси на область у Фастівському районі. Такі розбіжності можуть свідчити про спроби сфальсифікувати результати виборів. Захищаємо кожен голос, аби не дати спотворити справжні результати волевиявлення громадян на догоду чиїмось кулуарним домовленностям», – заявив голова Київської обласної ТОП партії «Голос», народний депутат Ярослав Железняк.

Підписуйся на нашi

ще новини