Суд зобов’язав СБУ відкрити кримінальне провадження про злочини міністра Степанова, — Олександра Устінова

Суд зобов’язав СБУ відкрити кримінальне провадження про злочини міністра Степанова, — Олександра Устінова

Коротко: Олександра Устінова, народна депутатка від фракції «Голосу», домоглася судового рішення про неправомірні дії Службу безпеки України. Ухвала суду зобов’язала СБУ розглянути депутатське звернення про вчинення міністром охорони здоров’я України кримінального правопорушення.

Детально: Служба безпеки України відмовилась вносити до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінальних правопорушень міністром охорони здоров’я України Максима Степанова. Але сьогодні через судову ухвалу СБУ змушена буде відкрити кримінальне провадження проти міністра Степанова за статтею 113 Кримінального кодексу України, а саме диверсію проти країни.

На початку травня народна депутатка від фракції «Голосу» Олександра Устінова направила депутатське звернення до СБУ. У відповідь депутатка отримала відписку про відмову у відкритті провадження.

Пряма мова Олександри Устінової, народної депутатки фракції «Голосу», членкині комітету ВР з питань правоохоронної діяльності:

— У своєму звернені я аргументовано написала, що ми передбачаємо у діях Степанова диверсію. Те, що він скасував закупівлю захисних костюмів за низькими цінами, далі ці костюми в Україну не поставили. Своїми діями він погіршив протиепідеміологічну ситуацію. Наразив на небезпеку життя лікарів, які мали боротися з епідемією і лікувати хворих на коронавірус.

Сьогодні через суд змусила СБУ відкрите кримінальне провадження проти міністра охорони здоров’я Максима Степанова за статтею 113 Кримінального кодексу України, а саме диверсію проти країни. Стаття передбачає відповідальність за «... дії спрямовані на намасове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров'ю, на зруйнування або пошкодження об'єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення, а також вчинення з тією самою метою дій, спрямованих на радіоактивне забруднення, масове отруєння, поширення епідемій...»

Вважаю, що та кількість медиків, яка загинула поки МОЗ дерибанив кошти на їхньому захисті – це диверсія проти країни і медичних працівників зокрема. І тепер Служба безпеки України зобов’язана відкрити кримінальне провадження щодо цього питання і розпочати розслідування.

Підписуйся на нашi

ще новини