Світові лідери чудово розуміють, що Україна — це щит для демократичних цінностей, — Кіра Рудик про Генасамблею ООН

Світові лідери чудово розуміють, що Україна — це щит для демократичних цінностей, — Кіра Рудик про Генасамблею ООН

Світові лідери мають обʼєднатись для того, щоб підтримка України була тривалою і довгостроковою. Про такі очікування від Генасамблеї ООН заявила лідерка партії «Голос», народна депутатка України Кіра Рудик, яка перебуває з робочим візитом в Нью-Йорку.

«Джо Байден вже заявив, що росія порушила Статут ООН. Він наголосив, що США надали Україні допомогу на понад $25 млрд і підкреслив, що єдине, що стоїть на шляху завершення війни – це росія. саме вона напала на іншу державу і так їй це не минеться. Я впевнена, що буде обʼєднання лідерів світу під егідою США, щоб підтримка України була систематичною і довгостроковою. Це зброя, фінанси і подолання енергетичних викликів. З моїх розмов з лідерами, можу сказати: вони чудово розуміють, що Україна — це щит для цивілізаційних цінностей», — пояснила народна депутатка.

За словами Кіри Рудик, на Генасамблею ООН буде реакція політиків, виходячи з двох викликів, які є найбільш важливими для них і їх регіонів.

«Для наших європейських партнерів і найближчих сусідів — найбільшим викликом зараз є ядерна загроза і ситуація на Запорізькій АЕС. Тому будуть говорити про запобігання цьому. Від країн Африки та умовного Півдня ми почуємо про необхідність боротись з голодом і підтримувати продовольчу безпеку. І тут Україна має наголошувати, що ми годівниця Європи і світу, тож нам потрібна тривала безпека експорту зерна», — наголосила лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини