Свобода слова без будь-яких натяків на утиски чи обмеження — запорука майбутнього України в демократичному світі, — Андрій Осадчук

Свобода слова без будь-яких натяків на утиски чи обмеження — запорука майбутнього України в демократичному світі, — Андрій Осадчук

Запорукою вступу України до ЄС і НАТО є дотримання демократичних цінностей, основоположною з яких є свобода слова. Тому будь-які її утиски, навіть під час війни, є недопустимими. На цьому наполягає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Політики не на словах, а на ділі мають виконувати ті мінімальні демократичні зобовʼязання, які мають бути в країні, яка претендує на членство в ЄС і НАТО. І свобода слова — невідʼємна частина стандарту демократичних держав», — наголошує народний депутат.

Крім того, за словами Андрія Осадчука, від дотримання цих демократичних стандартів безпосередньо залежить і залежатиме західна допомога Україні, а отже це питання безпеки і відбудови держави.

«Відступ від стандартів демократії буде мати тільки один наслідок — нам перестануть давати зброю і допомогу в тій кількості, яка нам потрібна. Ми це розуміємо. І вже неодноразово звучало з вуст дуже багатьох провідних західних політиків, що допомога залежатиме від реформ і це дуже дипломатичне висловлювання. Це означає, що допомога буде залежати від дотримання основоположних демократичних стандартів», — пояснює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини