Свобода слова — це свобода слова. Економічний злочин — це економічний злочин. Державна зрада — це державна зрада

Свобода слова — це свобода слова. Економічний злочин — це економічний злочин. Державна зрада — це державна зрада

Свобода слова — основоположна цінність українського суспільства. Ми вважаємо неприпустимим будь-який політично вмотивований тиск на засоби інформації.

Разом з тим, ми не маємо права ігнорувати явні спроби інформаційної диверсії, підігрування ворогу та навіть зради державних інтересів, що дозволяють собі деякі інформаційні канали, прикриваючись «свободою слова». Така поведінка, особливо в умовах гібридної війни, яку веде проти України ворог, підриває національну безпеку і має бути зупинена.

Саме тому нам є очевидним: ситуація навколо «Прямого каналу» кардинально відрізняється від ситуації навколо «112», «NewsOne» та інших каналів «холдингу Медедчука».

Нам невідомо про дії «Прямого каналу», які би підривали нашу національну безпеку. Натомість канали «112», «NewsOne» та «Zik» регулярно здійснюють свідомі маніпуляції в інтересах Росії. І саме їм правоохоронці повинні дати відповідну оцінку. В чіткій відповідності до українського законодавства.

Ми визнаємо право органів слідства проводити законні дії, щодо будь-яких суб’єктів господарювання, щодо яких є обґрунтовані підозри. Але будемо уважно стежити за їх законністю, аргументацією та невтручанням у редакційну політику справжніх ЗМІ.

Ми наголошуємо: закони України дозволяють чітко розмежувати різні поняття:

Свобода слова — це свобода слова.

Економічний злочин — це економічний злочин.

Державна зрада — це державна зрада.

І ніхто не має права маніпулювати цими поняттями в угоду політичній доцільності.

Святослав Вакарчук, голова партії «Голос» Сергій Рахманін, голова фракції партії «Голос» у Верховній Раді

Підписуйся на нашi

ще новини