Свободу слова потрібно захищати. В тому числі від пропагандистів, — «Голос»

Свободу слова потрібно захищати. В тому числі від пропагандистів, — «Голос»

Політична партія «Голос» на собі відчуває потребу у вільних медіа. За останніми моніторингами «Детектору медіа», на телеканалах не вийшло жодного сюжету про партію, який мав би ознаки замовності. Ми чесні і щирі з пресою.

Саме свобода слова дозволила виявити загравання з корупцією попередньої влади. Але треба також пам’ятати: вже шостий рік у нас триває війна з Росією. Наші військові, жертвуючи своїми життями та здоров’ям, тримають фронт на сході України і не дають Росії просуватися далі нашою країною. Але є ще кілька інших полів бою.

Телебачення має величезний вплив у нашій країні. І дуже небезпечно, коли під виглядом медіа та телебачення в Україні відкрито працюють організації, що ведуть війну проти своєї країни.

«Представники медійної спільноти не раз вказували на факти відвертих маніпуляцій та пропаганди у медіа, які пов’язують з Віктором Медведчуком: 112, NewsOne, ZIK. Давайте будемо чесними — це не має ніякого відношення до свободи слова. Зараз ці канали можна назвати ЗМІ лише формально. Це — інструменти для маніпуляцій та впливу на думки українців. Це контрольовані з Кремля та ФСБ, через Медведчука та афілійованих до нього людей, структури, які зсередини підривають нашу країну і ведуть гібридну агресію проти України. Чого варта лише липнева пропозиція NewsOne провести спільно з російським каналом «Росія-1» телеміст «Треба поговорити»? Лише спільними діями громадян, активістів, депутатів тоді вдалося зупинити реалізацію ідеї», — пояснила позицію партії народна депутатка України Олександра Устінова.

Зупинити вплив на країну під виглядом медіа — це справа правоохоронних структур. У спосіб, визначений законом. Депутати зі свого боку можуть ініціювати притягнення винних. Тому Олександра Устінова від партії «Голос» стала співавтором проекту постанови про створення ТСК для розслідування законності зміни власників трьох телеканалів (112, NewsOne і ZIK).

ТСК займатиметься перевіркою як усіх обставин придбання телеканалів NewsOne, 112 Україна, ZIK (надходження коштів, бенефіціарні власники, які впливають на редакційну політику, тощо), так і самих ідей і тез, що розповсюджуються через окремі телеканали та можуть загрожувати національній безпеці України.

«За результатами усіх цих перевірок і за наявністю достатньої кількості доказів і підстав ми ініціюємо притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої законодавством України. А також зможемо напрацювати ідеї щодо законодавчого врегулювання проблеми. Бо Росія не зупинить наступу на Україну і продовжуватиме тиснути. І ми повинні захиститися від неї, одночасно захищаючи свободу слова», — зазначила Олександра Устінова.

Підписуйся на нашi

ще новини