Святослав Вакарчук: епоха безкарності для корупціонерів має закінчитися

Святослав Вакарчук: епоха безкарності для корупціонерів має закінчитися

31 травня 2019 р. – «Ми маємо позбавити олігархів контролю над політичними партіями та медіа-простором. Саме тому першою законодавчою ініціативою партії «Голос» стане комплексний законопроект про деолігархізацію», – про це лідер «Голосу» Святослав Вакарчук сказав у колонці для Української Правди.

«У країні, де воля олігархів вже 28 років підмінює політичну волю, не можуть відбуватися справжні зміни. Нам треба покласти край ручному управлінню державою», – наголосив він.

На його думку, обіцяний новим президентом кінець епохи бідності настане тільки тоді, коли закінчиться епоха безкарності.

Головною перепоною у боротьбі з корупцією політик вважає неефективну судову реформу. «Для того, щоб повернути в суди справедливість, нам треба очистити судову систему від недоброчесних суддів. Старі судді не можуть контролювати оновлення судової системи і добір нових», – пише Вакарчук.

Лідер «Голосу» також закликає запобігти остаточній дискредитації новостворених антикорупційних органів та припинити тиск на активістів: «Найгірше, що відбулося за останні роки – це переслідування активістів та журналістів, тиск на них та навіть фізична розправа. Жахливим прикладом цього стало вбивство Катерини Гандзюк. Система безкарності проявила тут себе на повну силу – слідство саботують, а судові засідання переносять. Чи буде покарано виконавців та замовників вбивства?» – запитує Вакарчук.

На думку лідера партії «Голос», насамперед треба це покарати винних в організації нападів на активістів та журналістів, очистити судову систему від недоброчесних суддів та перезавантажити антикорупційні органи. «Має запрацювати відповідальність за незаконне збагачення. Всі статки публічних осіб повинні відповідати їхньому стилю життя. Один із критеріїв, за якими ми формуємо виборчий список партії «Голос» – це готовність пояснити всі свої статки», – підкреслив Вакарчук.

Крім силового скальпеля лідер партії «Голос» пропонує економічні ліки. Серед них – захист системи державних закупівель ProZorro від постійних намагань її зламати, продовження дерегуляції бізнесу та прозора приватизація держпідприємств.

Повну версію колонки Святослава Вакарчука можна прочитати тут https://www.pravda.com.ua/rus/columns/2019/05/31/7216621/

Підписуйся на нашi

ще новини