Святослав Вакарчук: Референдум — це спроба уникнути відповідальності

Святослав Вакарчук: Референдум — це спроба уникнути відповідальності

23 травня 2019 р. — Пропозиція винести ідею укладення мирних домовленостей з державою-агресором на референдум — це спроба уникнути відповідальності, перекласти її на народ. Так прокоментував президентську ініціативу лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук.

«Референдум — це дієвий спосіб народного волевиявлення, — сказав Вакарчук, нагадавши, що у 1991 році референдумом був скріплений Акт проголошення незалежності України. — Але референдум — це народне волевиявлення, а не перекладання відповідальності на народ».

«На мою думку, справжній лідер виходить до людей з референдумом, коли вже має чітко сформоване власне рішення. І він тільки хоче або підтримки людей, або щоб люди відхилили це рішення», — сказав лідер партії «Голос».

Він навів приклад Девіда Камерона, що пішов у відставку з посади прем’єр-міністра Великої Британії після невдалого референдуму щодо Брекзиту, який організував.

«Не завжди треба йти у відставку, але завжди треба брати на себе відповідальність. Саме для цього ми обираємо лідерів», — наголосив Вакарчук.

Підписуйся на нашi

ще новини