Такої уваги світу до питання війни в Україні не було з 2015 року, — Інна Совсун

Такої уваги світу до питання війни в Україні не було з 2015 року, — Інна Совсун

Увага іноземних лідерів знову прикута до війни в Україні. Третій день поспіль Україну відвідують міністри та міністерки закордонних справ країн Великої сімки. Такої уваги Заходу до питань України не було з часів активних військових дій 2014-2015 років. Це ще один доказ, що загроза нового нападу Кремля реальна, і наші партнери цим дуже стурбовані. Таку думку висловила заступниця голови партії «Голос», народна депутатка Інна Совсун.

«У понеділок Київ відвідала Анналена Бербок з Німеччини, у вівторок — Мелані Жолі з Канади, у середу — держсекретар США Ентоні Блінкен. У п'ятницю, за інформацією деяких джерел, Анналена Бербок повернеться в Україну. Цього разу — разом із своїм французьким колегою, міністром закордонних справ Жан-Ів Ле Дріаном, щоб поговорити із Володимиром Зеленським та відвідати лінію зіткнення на Донбасі. Як це нещодавно зробив верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки — Жозеп Боррель», — повідомила Інна Совсун.

Також планується зустріч з міністеркою закордонних справ Британії Ліз Трасс. Кілька днів тому її уряд погодив надання Україні зброю, і перші борти з гранатометами NLAW вже прибули до України, додала народна депутатка. Завдання України сьогодні — активно вести міжнародні перемовини, поки ми у центрі уваги.

Сьогодні критично важливо виступати єдиним фронтом та переконати Захід діяти. Домовитися про нові постачання летальної зброї та розширення санкцій проти PФ. Але тут не обійтися без політичної волі Володимира Зеленського та якісної роботи його команди, зауважила Інна Совсун.

Підписуйся на нашi

ще новини