Технології на війні — це збереження життя людей, — Роман Костенко

Технології на війні — це збереження життя людей, — Роман Костенко

Сучасна війна показала великий розвиток технологій, зокрема дронів. Вони дозволяють берегти особовий склад. Однак при переході у фазу окопної війни, потрібні ще й ракети великої дальності ураження, щоб нищити ресурси ворога. На цьому наголошує народний депутат від «Голосу», секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«Технології на війні — це збереження життя людей. Бо вони дозволяють знищити ворога не в прямій атаці, а саме за допомогою інших рішень. росія переважає нас в ресурсах, в людських в першу чергу. Тому нам треба думати, як ще більше модернізувати підходи до ведення війни, які нададуть нам можливість втрачати менше своїх людей і знищувати більше ворогів», — підкреслює народний депутат.

При переході бойових дій в окопну фазу також дуже важливо позбавляти ворога ресурсу, економічної потужності та перенести війну на його територію. Для цього потрібні ракети, які здатні вражати цілі на далеких відстанях.

«Ця війна показала великий розвиток дронів: ударних, розвідувальних, камікадзе. Не менш важливо, і про це також казав головнокомандувач Валерій Залужний, це далекобійні ракети. Тому що оця фаза окопної війни, коли лінія фронту не пересувається, переходить у війну економік.

І для того, щоб ця війна економік була на нашу користь, потрібні санкції, ембарго і удари по економічній інфраструктурі противника — порти, енергетика, заводи, фабрики, які виготовляють зброю. А для цього потрібні далекобійні ракети. Маємо переносити війну на територію ворога і для цього необхідна вже інша зброя», — акцентує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини