Телебачення в руках олігархів – як мова без голосних

Телебачення в руках олігархів – як мова без голосних

5 липня 2019 - Партія “Голос” провела соціальний експеримент під час якого вся комунікація відбувалась без голосних. Упродовж 4 годин всі офіційні повідомлення від партії “Голос” а також публікації у соціальних мережах були “позбавлені голосу”. Таким чином “Голос” привернув увагу до проблеми контрольованих медіа, які підвладні олігархам. Вибіркове висвітлення суспільно-важливої інформації на втіху олігархам – це те саме, що мова без голосних.

“Ось так звучить українська мова, коли ми позбавляємо її голосних. Ось так звучить український народ, коли олігархи позбавляють його голосу. Під час російської агресії 80% телевізійного простору країни контролюється групою олігархів, які часто маніпулюють суспільною думкою на користь Росії. Партія Голос вважає це неприпустимим. Ми повернемо можливість висловитись простим українцям і повернемо журналістські стандарти українським телеканалам. Ми заберемо телебачення із рук олігархів і гарантуємо незалежність редакційної політики. Партія "Голос" виступає за введення кримінальної відповідальності власників і керівників медіа за маніпуляцію суспільною думкою”, – сказав Святослав Вакарчук, лідер політичної партії "Голос".

Деолігархічний пакет законопроектів від партії "Голос" передбачає наступні дії для звільнення медіа від впливу олігархів:

• запровадження кримінальної відповідальності власників і керівників медіа за маніпуляцію суспільною думкою;

• заборона політикам і пов’язаним з ними особам володіти медіа;

• запровадження конкуренції медіа якістю програм, а не кількістю олігархічних грошей.

Телебачення в Україні має стати звичайним бізнесом, як це є у всьому світі, редакції повинні дотримуватися журналістських стандартів, а глядачі – мають право отримувати перевірену та достовірну інформацію.

Підписуйся на нашi

ще новини