Тиск та погрози депутаткам «Голосу» має розглянути НАЗК ― рішення регламентного комітету

Тиск та погрози депутаткам «Голосу» має розглянути НАЗК ― рішення регламентного комітету

Регламентний комітет парламенту ухвалив рішення звернутися до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо ситуації, яка сталася на засіданні комітету з питань здоров’я нації.

Таке рішення підтримали більшість депутатів Комітету з питань регламенту під час розгляду звернення від депутаток Ольги Стефанишиної та Олександри Устінової. Йдеться про скандальне засідання комітету з питань здоров’я нації, коли депутаткам «Голосу» погрожували фізичною розправою за їхній законопроект 2089 про зниження цін на ліки.

«Такі випадки тиску і погроз не повинні повторитися. Бо вчора це сталося з нами, а завтра може трапитися з будь-яким іншим народним депутатом. Ані фармбізнес, ані будь-який інший бізнес не повинен тиснути на народних депутатів і просувати на засіданнях парламентських комітетів свої інтереси. І такі факти тиску та конфлікту інтересів повинні розглядати правоохоронні органи. Чекатимемо тепер на реакцію НАЗК», ― каже депутатка фракції «Голосу» та співавторка законопроекту Ольга Стефанишина.

В той же час реакції Генеральної прокуратури щодо погроз народним депутатам досі немає. Нагадаємо, що депутатки звернулися з заявою про погрози до прокуратури ще два тижні тому.

Підписуйся на нашi

ще новини