Точкові рішення неприпустимі, — Інна Совсун про навчання дітей під час відключень електрики і опалення

Точкові рішення неприпустимі, — Інна Совсун про навчання дітей під час відключень електрики і опалення

Рішення окремих громад відправляти дітей на канікули під час тривалих відключень електрики і опалення — безвідповідальне. Воно свідчить про те, що мета — не добробут дітей, а економія коштів громади, щоб не обігрівати школи. На цьому наполягає народна депутатка «Голосу» Інна Совсун.

«Це поставить батьків у дуже незручну розчепірку. Лишати дітей самих в темних неопалювальних квартирах. Зокрема, і під час тривог. Або водити дітей з собою на роботу. Або ж усі батьки в громаді змушені будуть взяти відпустку на час шкільних канікул. Що не обереш, стане гірше.

Але найгірше — ми вже маємо катастрофу всередині освітньої системи, яку ніяк не хочемо визнати. Рівень освіти впав драматично, і це падіння неможливо буде надолужити», — пояснює народна депутатка.

За словами Інни Совсун, не можна ухвалювати освітні рішення на основі розрахунків газу.

«Тому несистемні точкові рішення, коли нам важливіші одномоментні інтереси громади на противагу довготривалим інтересам дітей — це дуже погано. Це шкодить майбутньому країни, шкодить поверненню українців з-за кордону. Одна з причин, чому родини з дітьми не хочуть вертатися: батьки не впевнені, що малеча зможе здобути в Україні якісну освіту чи хоча би нормальну з натяжкою освіту.

У нас немає часу ухвалювати точкові рішення «в моменті». Освіту треба пріоритезувати. Це питання майбутнього цілого покоління», — наголошує представниця «Голосу»

Підписуйся на нашi

ще новини