Тримати увагу світу на Україні стає складніше, потрібні зусилля кожного, — Юлія Клименко

Тримати увагу світу на Україні стає складніше, потрібні зусилля кожного, — Юлія Клименко

Політичні перипетії через вибори США, розквіт популістів у Європі і нестабільність у Тихоокеанському регіоні може призвести до того, що Україна зникне з перших пунктів порядку денного. Про це застерігає народна депутатка від «Голосу» Юлія Клименко.

«Після дебатів між Джо Байденом і Дональдом Трампом є велика невпевненість щодо результатів виборів в США та чи буде Вашингтон нас підтримувати після цих виборів. Європейські популісти і право-радикали на кшталт Марін ле Пен у Франції мають також серйозний антиукраїнських сентимент. Паралельно спостерігається нестабільність в Індо-Тихоокеанському регіоні (Тайвань, Філіппіни інші країни), які намагається задушити в обіймах Китай, ризики загострення на Близькому Сході. Посилення клубу тиранів: росія, Іран, Китай, КНДР.

Все це призведе до того, що вся увага і допомога світу буде в інших гарячих точках, а Україна може просто поступово зникати з порядку денного», — пояснює народна депутатка.

Щоб цьому завадити, потрібно вже посилювати роботу на дипломатичному напрямку і залучати до неї усіх.

«Україна має серйозний ризик бути списаною у світовому порядку денному. На жаль, окремі політики також цьому допомагають і замість one voice практикують one face. Це шкодить. Нам уже треба залучати кожного, хто може працювати і розуміє ситуацію по всіх країнах від США до Індії і Філіппін, для роботи над посиленням українських позицій», — наголошує представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини