Триває підготовка до контрнаступу, хоча темпи постачання боєприпасів і техніки відстають від плану, — Сергій Рахманін

Триває підготовка до контрнаступу, хоча темпи постачання боєприпасів і техніки відстають від плану, — Сергій Рахманін

Під час підготовки до контрнаступу Сили оборони стикнулись з браком боєприпасів, перш за все — снарядів радянського зразка і певним відставанням від плану постачання важкої техніки від партнерів. Таку ситуацію констатує член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат «Голосу» Сергій Рахманін.

«На превеликий жаль, постачання боєприпасів і важкого озброєння, в першу чергу танків, поки відстають від тих зобовʼязань, які наші партнери на себе взяли. Це повʼязане з очевидною причиною: одна справа — кількість техніки, яка є на папері і інша — реальний стан цієї техніки. Виявилось, що вона потребує відновлення, ремонту, модернізації, а все це потребує часу. Є складність з боєприпасами радянського зразка, а зараз питома вага радянського озброєння є більшою, ніж засоби зразків НАТО», — наголошує народний депутат.

Зараз необхідні Україні боєприпаси шукають скрізь, де це можливо. І ЗСУ змушені ощадливо їх використовувати, аби накопичити резерв, необхідний для майбутнього наступу.

«Боєприпаси радянського калібру знаходять в різних країнах за різними цінами і доставляють в Україну, щойно з’являється така можливість. Частина скеровується на фронт, частина — в тил, задля створення резерву, необхідного для забезпечення наступальної операції. Бо якщо зараз військові використають весь запас під Вугледаром, Бахмутом чи Авдіївкою, то підтримувати наступ не буде чим», — підсумовує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини