Тур Змін «Голосу»: 40 тисяч кілометрів, понад мільйон людей та фінальний акорд

Тур Змін «Голосу»: 40 тисяч кілометрів, понад мільйон людей та фінальний акорд

19 липня у Києві на Контрактовій площі завершиться Тур Змін команди «Голосу». За шість тижнів Тур Змін відвідав 323 населені пункти, проїхав 40 тисяч кілометрів, познайомився з понад мільйоном людей. Тур завершиться великим концертом Святослава Вакарчука в столиці.

Починаючи з 9 червня понад 500 волонтерів разом з кандидатами від «Голосу» проїхали всю Україну від заходу до сходу, з півночі на південь. Наймолодшим волонтерам було 18 років, найстаршому — 70. Всі волонтери агітували виключно добровільно та безкоштовно, адже поділяють цінності партії.

«Я вражений тією теплою підтримкою, яку ми отримали від волонтерів. Півтисячі людей приєдналися до нашої команди змін і за цей час ми стали майже однією великою сім'єю. Наша передвиборча кампанія була експериментальною. Це перша кампанія в Україні, яка здійснювалася без джинси, підкупу виборців. Навіть наші агітатори агітували за нас виключно з доброї щирої волі. Тому я вдячний абсолютно кожному волонтеру, який віддав нам свій час та додав свій голос. Завдяки вам ми зайдемо в парламент і будемо творити справжні зміни», — сказав Святослав Вакарчук, лідер партії «Голос».

«Найбільше серед волонтерів мені запам’ятався пан Юрій. Йому 65 років, він працює шахтером в Покровську. Юрій приєднався до нас в Івано-Франківську, на дорогу з Донбасу він витратив 3 дні. Для мене це подвиг — він стільки їхав, щоб добровільно агітувати людей голосувати за нашу партію, тому що вірить в те, що ми саме ми можемо змінити країну. Пан Юрій, до речі, мав найбільший відгук від людей, його щирості неможливо було не вірити», — розказала Анастасія Розлуцька кураторка волонтерського руху Туру Змін.

Серед волонтерів Туру Змін був також Володимир Небір, кіборг Донецького аеропорту з позивним «Доктор Хаус». Свого часу він відбув дві ротації на обороні ДАП, а після підриву бойовиками перекриття терміналу допоміг своїм побратимам врятуватись та вивів їх звідти.

«Коли я прочитав про цінності, які сповідує ця політична сила, мені найбільше сподобалося, що людина — це головне. Я не маю права бути членом якоїсь політичної партії, бо військовий, але залишатися осторонь теж не можу. Тому я взяв відпустку і вирушив у Тур Змін», — сказав Небір.

Фінансистка Аня Митник поїхала волонтеркою в Тур Змін, тому що протягом останніх восьми років вона самотужки бореться з корупцією: «Я завжди активно цікавилась економічним розвитком України, і мене щоразу «вбивало», коли дізнавалась про найменшу втрату з держбюджету на користь якогось олігархічного чиновника. Я вірю Вакарчуку та його команді. Жоден з її представників не змусив мене хоч на секунду засумніватись в їхніх компетентності. Справжні зміни може принести лише «Голос». І я як волонтер хочу комунікативним шляхом донести це українському народові».

Її колега по волонтерству Марічка Свинар працює юристом. До команди «Голосу» приєдналась, тому що хоче, щоб її діти пишались Україною. «Я хочу, щоб мої друзі медики не отримували мізерні зарплати в 5000 грн, а бабуся — мінімальну пенсію у 1500 грн. Хочу, щоб наша країна нарешті стала успішною», — каже Свинар.

Ще один волонтер Дмитро Лукашенко. Він студент. Він переконаний, що молоде покоління не хоче повторювати помилок попередніх генерацій: «Я вирушив у Тур Змін всією країною, і ця подорож змінила моє бачення стану в Україні. Я хочу, щоб кожна людина у моїй країні мала змогу займатись улюбленою справою та відчувала себе щасливою та вільною».

Перш ніж стати волонтерами Туру Змін, всі охочі пройшли навчальний курс від «Голосу» про права та обов’язки політичних агітаторів. «Ми пропагуємо створення правильної політичної культури, тож навіть наші волонтери мають бути компетентними у своїй галузі», — сказав Павло Бондаренко, координатор волонтерського руху.

Всього партія отримала понад 3,5 тис. заявок, з яких відібрала 500 людей та зробила 5 ротацій волонтерів.

Підписуйся на нашi

ще новини