У Київраді створена контрольна комісія з питань метро, — Зоя Ярош

У Київраді створена контрольна комісія з питань метро, — Зоя Ярош

Київрада ретельно вивчає, що саме сталося на перегоні станцій метро Либідська і Деміївська. Зараз тривають роботи з проведення експертизи і після цього будуть ухвалюватися рішення. Міська рада створила контрольну комісію з цього питання. Про це повідомила депутатка Київради від фракції «Голос» Зоя Ярош.

«Кінцевих висновків, внаслідок чого відбулась ця аварія в метро, яку своєчасно виявили, ще немає. За попередніми даними, ця ситуація з гілкою метро у Голосіївському районі спричинена тим, що мало місце не зовсім якісне виконання робіт при будівництві даної гілки, конкретно перегону між станціями метро Либідська та Деміївська.

Нам треба дочекатись висновків експертизи, щоб знати, що саме стало причиною: неякісне будівництво, неякісна експлуатація і утримання, спорудження нових ЖК чи торговельних центрів, або усі ці чинники разом», — деталізувала представниця «Голосу».

Після цього, за словами Зої Ярош, буде вирішуватись, що робити: укріплювати чи будувати нову ділянку лініі метро.

«Київрада створила тимчасову контрольну комісію з питань метрополітену, куди увійшли представники усіх фракцій. Зараз вона працює, її учасники спускались в метро і дивились, як це все виглядає. Зараз проводяться роботи, щоб розкрити ґрунт на пошкодженій ділянці та зʼясувати стан, і в подальшому проводити роботи», — розповіла депутатка столичної міськради.

Підписуйся на нашi

ще новини