У нас тепер є досяжна мрія, до якої ми йдемо, — Кіра Рудик про надання кандидатського статусу Україні

У нас тепер є досяжна мрія, до якої ми йдемо, — Кіра Рудик про надання кандидатського статусу Україні

Отримання Україною статусу кандидата на вступ до Євросоюзу — це не просто історичне рішення, а й свято для нашої держави. І хоча попереду дуже багато роботи, кожен українець знає, що є мета і шлях до неї. Таку думку про рішення керманичів ЄС висловила лідерка партії «Голос», віце-президентка ALDE Кіра Рудик, яка сама зараз перебуває у Брюсселі з офіційним візитом.

«Кандидатський статус — це величезна робота. І вже відсьогодні починаються зустрічі, де розмова йде не про те, які ми молодці, а де детально дають перелік — що і як потрібно робити, де будуть практичні речі, які потрібно буде приймати. Але це історичні дні для кожного з нас. В українців тепер не тільки боротьба проти «рускава міра» і боротьба за виживання, у нас тепер є мрія, до якої ми йдемо і ми знаємо, що вона досяжна», — коментує лідерка «Голосу».

За словами Кіри Рудик, програма перебування в Брюсселі дуже насичена. Зокрема, лідерка «голосу» зустрілась з віце-президенткою ALDE Party та водночас віце-президенткою Європейського парламенту Дітою Харанзовою.

«Ми обговорили гуманітарні проекти. В першу чергу про стажування студентів у міжнародних університетах. Ми також довго розмовляли про проекти допомоги багатодітним сім'ям та жінкам, які постраждали від насильства у сім'ї. Домовилися про подальшу командну співпрацю», — розповіла парламентарка.

Підписуйся на нашi

ще новини