У нас величезна проблема з якістю освіти, — Інна Совсун пояснила можливе скорочення кількості вишів

У нас величезна проблема з якістю освіти, — Інна Совсун пояснила можливе скорочення кількості вишів

Для підвищення якості освіти, з якою зараз в Україні проблема, потрібно укрупнювати університети. Це дозволить залишати там найбільш фахові кадри і забезпечувати їм гідну зарплату. Так вважає народна депутатка «Голосу» Інна Совсун.

«15 років тому в університетах країни навчалось 2 млн студентів, зараз їх 800 тисяч. Не може бути так, що у нас зменшилась більш як у два рази кількість студентів, а кількість університетів залишилась такою ж. При цьому такою ж залишається кількість викладачів і адмін персоналу, хоча її можна було би скоротити, але підвищити при цьому зарплати справді фаховим викладачам», — пояснює народна депутатка.

Для якісної підготовки фахових кадрів важлива не кількість вишів чи викладачів, а якість освіти.

«Важлива не кількість вишів, а якість освіти, яку забезпечує той чи інший університет. Давайте будемо чесними: величезна кількість українських університетів, в тому числі і топових, не можуть забезпечити адекватний рівень освіти.

У нас величезна криза фахових кадрів. І навіть коли люди випускаються з університетів, отримують диплом, вони не можуть працювати, тому що вони не підготовлені до цього. І це велетенська проблема з якістю освіти», — констатує представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини