У парламентській фракції «Голосу» змінюється керівництво

У парламентській фракції «Голосу» змінюється керівництво

Фракція партії «Голос» у Верховній Раді на своєму засіданні 28 грудня ухвалила рішення про ротацію на посаді голови фракції, задовольнивши заяву Сергія Рахманіна.

Новим головою фракції обраний Ярослав Железняк, заступником голови фракції — Роман Костенко.

Пряма мова Сергія Рахманіна, депутата фракції «Голосу» у Верховній Раді, члена комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки:

— Головування у фракції не є пожиттєвим привілеєм чи довічним ув’язненням. Ротація керівництва є не тільки нормальним, а й необхідним процесом для молодої політичної сили, де є достатня кількість яскравих, самодостатніх особистостей.

2019 року фракція, переважна більшість членів якої вперше стикалися з великою політикою, потребувала на посаді голови людину з необхідним життєвим досвідом і практичними знаннями про реальну політику. Досвід, набутий членами фракції, та здобутий кожним з них особистий авторитет передбачають безболісну зміну керівника фракції.

У час, коли безпекові питання набули надзвичайної гостроти, є нагальна потреба зосередитися на цій проблематиці. Мої знання та досвід мають бути максимально використані у цій сфері з огляду на те, що у фракції є політики, спроможні ефективно керувати фракцією.

Час, вивільнений від виконання організаційних функцій, дасть змогу більше зосередитися на продуктивній законотворчій роботі.

Пряма мова Ярослава Железняка, першого заступника голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики:

— З самого початку я вирішив приєднатися до «Голосу», бо це єдина справді демократична партія, у якій ключову роль відіграють принципи, а не персоналії. І сьогодні при виборі наступного голови фракції ми ще раз це підтвердили. Щиро вдячний колегам, які підтримали мою кандидатуру, та Сергію Рахманіну за той фундамент, який він заклав за попередні півтора роки.

Багато функцій я виконував і раніше як заступник голови. Але тепер матиму ще більше відповідальності перед колегами за довіру. Тож буду наполегливо працювати, аби бути не лише наймолодшим керівником фракції в історії парламенту, але й найефективнішим для нашої команди.

Повноваження нового голови парламентської фракції «Голосу» набудуть чинності після офіційного оголошення на пленарному засіданні Верховної Ради.

Підписуйся на нашi

ще новини