У питанні ракет важливі не лише дозволи на їх застосування, а й кількість, — Андрій Осадчук

У питанні ракет важливі не лише дозволи на їх застосування, а й кількість, — Андрій Осадчук

Україна досі не може завдавати ударів по ворожих тилах на рівні з рф. Дозвіл на використання далекобійної західної зброї наблизив би нас до такого паритету, хоча глобально не змінив би хід війни. Та вважає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Саме по собі рішення на зняття обмежень на удари по території рф тотально не змінить картину війни. Але нам треба забезпечити хоча би такі самі можливості, які є в рф. Бо нечесно і несправедливо вести асиметричну війну. росія постійно мала і до нині має очевидну перевагу, вона здатна бити на сотні кілометрів углиб нашої території. Так, ми маємо дрони, але якими би чудовими вони не були, це не ракети», — пояснює народний депутат.

За словами Андрія Осадчука, крім дозволу на удари, важлива і кількість наданих партнерами ракет.

«Ми зараз і так використовуємо західну зброю по цілях на території рф. З точки зору військової логіки, німецький танк їде по Курській області чи там бʼють американські снаряди — це те саме. Але в питанні ракет важлива і їх кількість. Адже фактично всі 30 місяців ми воюємо не просто в режимі дефіциту зброї, а ще й непрогнозованості поставок. А неможливо якісно керувати армією, коли ти не знаєш, яким ресурсом можеш розпоряджатись за тиждень чи за місяць», — підкреслює політик.

Підписуйся на нашi

ще новини