У Раді зареєстрували законопроект, який вводить  кримінальну відповідальність за нетверезе водіння

У Раді зареєстрували законопроект, який вводить кримінальну відповідальність за нетверезе водіння

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №3858, яким повертають кримінальну відповідальність за керування транспортним засобом в стані сп’яніння. Законопроект також значно підвищує штрафи за нетверезе керування авто та пропонує надати повноваження поліцейським примусово доставляти для медичного огляду п’яних водіїв та вилучати у них документи на право керування автомобілем.

Авторка законопроекту народна депутатка від «Голосу» Устінова Олександра стверджує: «В Україні щороку складають близько 130 тисяч протоколів за керування авто в нетверезому стані. Але, як бачимо, через низькі штрафи та відсутність кримінальної відповідальності ми щодня стаємо свідками страшних аварій, спричинених п’яними водіями. Саме тому законопроект покликаний посилити відповідальність за нетверезе водіння та зменшити смертність на дорогах».

Законопроектом пропонується підвищити штрафи з 10 200 грн. до 34 000-51 000 грн. за перше порушення та до 51 000 грн. за друге порушення правил. Крім того законопроект дає право арештовувати терміном на півроку водіїв, які вчиняють даний кримінальний проступок повторно.

Також законопроект пропонує дозволити позбавляти прав водіїв за пяне водіння від двох до трьох років.

Підписуйся на нашi

ще новини