У росіян недостатньо потенціалу для масованих атак на різних напрямках, — Сергій Рахманін

У росіян недостатньо потенціалу для масованих атак на різних напрямках, — Сергій Рахманін

Війська рф зосередились на вузькій ділянці фронту на Луганщині, оскільки в них немає достатнього ресурсу для масованих наступів на кількох напрямках. І без загальної мобілізації такої можливості в росіян не буде. Таку думку висловив народний депутат від фракції «Голос» Сергій Рахманін.

«У росіян недостатньо потенціалу, щоб одночасно масовано атакувати на різних напрямках. Тому вони зосередились на дуже вузькій ділянці, щоб досягти якихось конкретних результатів. Фактично там сьогодні знаходяться елементи шести різних армій, значна частина артилерії: ствольної, причепної, систем залпового вогню, яка була на озброєнні і навіть частина тих, які були зняті зі зберігання. Це зроблено для того, щоб створити величезну перевагу у щільності вогню та засобах ураження», — пояснює народний депутат.

Цієї зброї і особового складу достатньо для тактичних успіхів, але замало для для масованих наступів і для подолання опору ЗСУ.

«За рахунок часткової мобілізації офіцерів запасу, найманців, яких росіяни залучають через приватні військові компанії, ресурс, щоб вести таку війну них є. Але чи є в них ресурс, щоб здійснювати масштабний наступ на кількох напрямках, щоб захоплювати великі території, долаючи опір ЗСУ, — тут величезний знак питання. І без оголошення загальної мобілізації це зробити буде вкрай важко», — резюмує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини