Україна цінує підтримку партнерів, але має жити своїм розумом, — Сергій Рахманін

Україна цінує підтримку партнерів, але має жити своїм розумом, — Сергій Рахманін

Для України зараз важлива підтримка західних партнерів, але це не означає, що ми не маємо самі вирішувати, як діяти. Києву не слід забувати, що всі держави мають свої національні інтереси, які почасти перетинаються, але кожна відстоює свої. Так вважає член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від партії «Голос» Сергій Рахманін.

«Я би не демонізував і не ідеалізував роль Сполучених Штатів. Дуже важлива їхня підтримка, їхня розвідувальна інформація, але інколи їх заяви навіть передчасні і трохи загострюють ситуацію, а не полегшують. Ми дякуємо їм за допомогу, але жити маємо своїм розумом. На превеликий жаль, занадто велика довіра до позиції наших західних партнерів почасти вартувала нам втрати Криму, давайте називати речі своїми іменами», — пояснює народний депутат.

Україна повинна використовувати допомогу Заходу, але не слідувати сліпо їх рекомендаціям.

«Ми не мусимо зазирати в очі будь-кому в Москві чи у Вашингтоні, ми маємо цінувати підтримку наших партнерів, але не забувати, що Німеччина, наприклад, не дозволила пролітати британському повітряному судну, яке везе нам гранатомети. А Сполучені Штати, при всій повазі до них, розв’язують в тому числі свої власні національні інтереси, вони не є нашими абсолютними захисниками. Наші та їхні інтереси подекуди перетинаються, але це не означає, що ми маємо мовчати, дивитися і чекати», — підкреслив представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини