Україна майже напевно отримає F-16, але зараз є більш нагальні потреби, — Сергій Рахманін

Україна майже напевно отримає F-16, але зараз є більш нагальні потреби, — Сергій Рахманін

Постачання Україні сучасних винищувачів неодмінно відбудеться, але не зараз. Для наступальних операцій ЗСУ мають більш нагальні потреби, і партнери задовольняють саме їх. Так вважає народний депутат «Голосу», член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін.

«Можливому постачанню Україні F16 приділяється багато уваги, але, об’єктивно, у наших Сил оборони є більш нагальні потреби. У боєприпасах, артсистемах, важкій броньованій і колісній техніці. Багатофункціональний винищувач покоління 4+ нашим військовим, безумовно, потрібен, але його появі має передувати навчання пілотів, вишкіл технічного персоналу, побудова необхідної інфраструктури. Не забуваймо й про те, що це дорогий зразок озброєння. А ті гроші, які надають партнери, зараз варто витратити дбайливо — на те, чого ЗСУ під час наступу потребують найбільше», — зазначив депутат.

«Добре, що українська влада постійно порушує питання щодо отримання F16, добре, що вже з’явився прообраз майбутньої «коаліції винищувачів». Це дає надію — рішення щодо надання більш сучасних літаків з’явиться протягом цього року», — констатує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини