Україна має готувати детальні запити на підтримку західних союзників, — Леся Василенко про ймовірний наступ РФ

Україна має готувати детальні запити на підтримку західних союзників, — Леся Василенко про ймовірний наступ РФ

Останні декілька тижнів в Україну прибуває делегація за делегацією. Лідери Європи та США збирають інформацію про готовність України дати відсіч агресору. Тому головне наше завдання зараз — підготувати детальні запити і списки потреб, щоб Україна справді була готовою оборонятися від Росії й захищати життя громадян. Таку думку висловила народна депутатка від партії «Голос» Леся Василенко.

«Всі іноземні гості мають одне питання: чому українці такі розслаблені, коли на їхніх кордонах скупчено 127 тисяч російських військових і купа техніки? З таким запитанням минулого тижня прибула і делегація парламентарів з Великої Британії. Відповідь колеги отримали лише після візиту на Схід.

Те, що на відстані видається нездоровою байдужістю, насправді є цілком нормальною реакцією психічно здорових людей на майже 8 років життя у стані війни. Небезпека загострення є щоденним фоновим супроводом українців. А загроза повномасштабного вторгнення давно закарбована у підсвідомості», — наголосила Леся Василенко.

Після візиту на Схід, в Авдіївку та Краматорськ, британські колеги нарешті зрозуміли, що українці не «relaxed» (розслаблені), як може здатись на перший погляд, зауважила народна депутатка. Спілкування з військовими та бойовими генералами на лінії зіткнення, зустріч з керівництвом ВЦА Донецької області та активістами дали можливість відчути єдність української нації і твердий намір боронити своє до кінця.

Через два тижні в британському парламенті відбудуться слухання щодо безпекової ситуації в Україні. Все побачене і почуте буде представлене членами делегації колегам та уряду.

«У результаті обговорення має бути підготовлений звіт і запит на британський уряд щодо виділення додаткових ресурсів для України. Для нас це цілком реальна можливість отримати додаткову зброю, техніку та гуманітарну допомогу (медикаменти, будівельні матеріали, транспорт тощо) на випадок розгортання найгіршого сценарію з повномасштабним вторгненням армії РФ.

Головне — артикулювати потреби України й демонструвати власну готовність оборонятися, працювати і бути надійним партнером», — підкреслила Леся Василенко.

Підписуйся на нашi

ще новини