Україна має не піддаватись тиску і бути готовою до загроз. «Голос» вимагає закритого засідання Ради

Україна має не піддаватись тиску і бути готовою до загроз. «Голос» вимагає закритого засідання Ради

Україна має витримати найбільшу за останні два роки загрозу воєнного загострення й тиск Росії, нарощуючи власну оборону і боєздатність. Парламент має включитись у вирішення нагальних питань, аби підготовка до можливого загострення була максимально швидкою і ефективною.

«Голос» вимагає скликати позачергове закрите засідання Верховної Ради і заслухати військово-політичне керівництво, а також керівництво спецслужб та Міністерства зовнішніх справ, аби вжити негайних заходів для адекватної відповіді на загрози.

Пряма мова

Роман Костенко, заступник голови фракції «Голосу» у Верховній Раді, секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки:

— Влада повинна максимально сконцентруватися і мати план дій для всіх можливих сценаріїв. В першу чергу, потрібно забезпечити готовність наших ЗСУ та спецслужб, а також консолідуватись з нашими міжнародними партнерами для максимально швидкої взаємодії під час можливого загострення.

Росія перевіряє нашу готовність та реакцію наших партнерів, а ми в свою чергу повинні показати, що не піддаємось тиску.

Особливу увагу необхідно приділити ситуації в зоні ООС. Це місце, де ми щодня рахуємо втрати від «режиму тиші», сьогодні там загинули ще два захисники. Але тепер у зоні ООС можливі не лише обстріли, але й серйозніші провокації.

Ми повинні дозволити нашим військовим на передовій повноцінно виконувати свій обов’язок і мати змогу запобігати реалізації ворогом його задумів ще на стадії підготовки. Зокрема не обмежувати проведення розвідки, а навпаки її посилення.

Підписуйся на нашi

ще новини