Україна має переконати НАТО і партнерів надати зброю стримування, — Роман Костенко

Україна має переконати НАТО і партнерів надати зброю стримування, — Роман Костенко

Аби зменшити загрози російського вторгнення, керівництво України повинно переконати НАТО та інших міжнародних партнерів надати Україні реальну підтримку у вигляді зброї стримування.

За даними Головного управління розвідки, загрози застосування віськової сили з боку РФ наростають, тому Україна вже зараз має вести активну роботу на міжнародній арені.

Пряма мова

Роман Костенко, заступник голови фракції «Голосу» у Верховній Раді, секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки:

— Представники України повинні працювати та переконувати наших партнерів не тільки висловлювати політичну підтримку, а й надавати нам летальну зброю. І це повинна бути зброя не тактичного рівня, а саме зброя стримування. Зокрема, це ракети середньої дальності, які дозволять убезпечити українські кордони як на землі, так і на морі. А також зенітні ракетні комплекси, призначені для знищення повітряних цілей на значній відстані та висоті.

Якщо б Україна отримала таку зброю, це був би вагомий стримуючий фактор для Росії, щоб не переходити наші кордони. І градус напруги сьогодні був би значно меншим.

Враховуючи склад сил, які Росія стягнула до наших кордонов, поки загрози повномасштабного вторгнення з боку РФ не є очевидними, а це більше схоже на гру м‘язами. Однак нам потрібно бути завжди готовими до будь-якого сценарію.

Тому зараз Україні необхідно збільшувати кількість зброї стримування, щоб в майбутньому Росія навіть не думала «брязкати зброєю» біля наших кордонів.

Підписуйся на нашi

ще новини