Україна має потужну підтримку ЄС, яка нівелюється безвідповідальними діями влади, — Андрій Осадчук

Україна має потужну підтримку ЄС, яка нівелюється безвідповідальними діями влади, — Андрій Осадчук

З часів Євромайдану, за неповних вісім років, Україна отримала мільярди євро прямої, безповоротної допомоги. Нас підтримували, підтримують і будуть підтримувати. Але, на жаль, в дуже багатьох системних питаннях «м’яч» знаходиться саме на українській «половині поля». Здебільшого саме наша влада не виконує власних зобов'язань, натомість, чекаючи, що всі все пробачать і вирішать за нас. Але так не працює. Про це заявив народний депутат партії «Голос» Андрій Осадчук.

«Коли президент вчергове, так трошки лукаво, ставить питання нашим європейським колегам: «Чи є той фініш?», маючи на увазі шлях до ЄС, він глобально помиляється. Адже це питання, насправді, йому треба ставити собі, це питання треба ставити на вулиці Банковій, на вулиці Грушевського. Тому що Україна так і не змогла провести системні реформи щодо фундаментальних питань демократії, щодо фундаментальних питань верховенства права, незалежності правоохоронної системи і антикорупційних органів», — наголосив Андрій Осадчук.

Не може бути жодної мови про інтеграцію в Євросоюз, якщо Україна не забезпечить незалежного суду та гарантій захисту контрактів для інвесторів, впевнений депутат. Адже, відповідно, жодні багатомільярдні інвестиції з Європи, які б могли прийти в Україну, не йдуть і не будуть йти.

Євросоюз нам допомагає, вірить і в черговий раз дає кредит довіри Україні. Спільна заява, яка була озвучена після саміту «Україна — Європейський Союз», надзвичайно позитивна. Це — безумовний результат спільної роботи всіх проєвропейських політичних сил в українському парламенті.

«Партія «Голос» ніколи не була в опозиції до України і до нашого європейського курсу. Ми підтримували, підтримуємо і будемо підтримувати та допомагати впроваджувати всі євроінтеграційні ініціативи, які відбуваються у нас в Україні. Але ми маємо розуміти, що зараз робиться недостатньо.

«М‘яч» на полі України, Україна має працювати над своїм «домашнім завданням». В Євросоюзі та Брюсселі всі знають, що за останні два роки фактично було дві спроби судової реформи від Зеленського, які поки що не дали жодного результату. Те, що ми радісно проголосували в липні цього року, як черговий шанс на судову реформу, поки що заблоковано, і жодного розуміння про те, чи зможемо в 2022 році змінити наші суди, немає», — підкреслив Осадчук.

Підписуйся на нашi

ще новини