Україна не буде вести жодних перемовин з Росією щодо водопостачання в окупований Крим, — Рустем Умєров

Україна не буде вести жодних перемовин з Росією щодо водопостачання в окупований Крим, — Рустем Умєров

Будь-які політичні перемовини з окупантами щодо продажу або обміну води для Криму виключені. Тепер це закріплено законодавчо — парламент України заборонив постачання води до моменту повної деокупації півострову. Про це заявив народний депутат фракції «Голос» Рустем Умєров, який є ініціатором закону про скасування вільної економічної зони «Крим».

«Це питання національної безпеки, яке не може та не буде обговорюватись політично. Крім того, ми піклуємось про людей. Я постійно спілкуюсь із людьми в Криму, вони всі кажуть лише одне: «швидше закінчіть окупацію»», — заявив Рустем Умєров.

Продаж води Росії або обмін води на щось не стане питанням жодних політичних перемовин з агресором, запевняє депутат.

«Я завжди виступав проти обговорення цього питання. Зараз у законі про скасування вільної економічної зони «Крим» чітко прописано — Україна не буде постачати воду до моменту деокупації Криму. Це питання не політичне, а безпекове. Якщо будуть спроби, ми їх стримаємо», — підкреслив Рустем Умєров.

Парламентар наголосив, що з ухваленням закону про скасування ВЕЗ «Крим» питання водопостачання більше не зможе бути предметом шантажу України зі сторони Росії. Адже відтепер в законодавстві закріплено, що вода буде постачатись на півострів лише після відновлення державного суверенітету України в Криму.

Підписуйся на нашi

ще новини