Україна отримає прискорений доступ до вакцини від COVID-19: закон «Голосу»

Україна отримає прискорений доступ до вакцини від COVID-19: закон «Голосу»

Коротко: Верховна Рада ухвалила законопроєкт депутатки фракції «Голосу» Ольги Стефанишиної про прискорений доступ до вакцини від COVID-19 для українців.

Докладно: Законопроєкт №4314 прискорює процедуру початку клінічних випробувань вакцини від COVID-19 та порядок її реєстрації. Він скорочує строк, протягом якого розглядатимуть документи для початку випробувань та реєструватимуть вакцину, — до 5 днів.

Водночас вакцину реєструватимуть, зберігаючи всі механізми та стандарти контролю, як це передбачає законодавство щодо клінічних випробувань та реєстрації лікарських засобів.

Це дозволить Україні долучитися до більш ніж 250-ти міжнародних випробувань вакцини і отримати її на своєму ринку одразу після їхнього завершення.

Пряма мова Ольги Стефанишиної, депутатки фракції «Голосу» у Верховній Раді, авторки законопроєкту:

— Сьогоднішнє рішення Верховної Ради відкриває можливість МОЗ вже зараз вести перемовин зі світовими виробниками вакцин, щоб якомога скоріше вони з’явилися в Україні. Близько 50 тисяч українців уже найближчим часом зможуть отримати доступ до вакцин у рамках клінічних випробувань — добровільно і безплатно.

Щойно якась зі світових вакцин доведе свою ефективність, якість і безпеку, у нас вона може з'явитися менш ніж за тиждень! Тепер я очікую від Міністерства охорони здоров’я ефективного та чіткого плану вакцинації від COVID-19.

Підписуйся на нашi

ще новини